donderdag 28 augustus 2014

Mooi papier heeft niet veel extra's nodig!

Hallo iedereen! Dit keer een echt CAS-kaartje! Het mooie papier heb ik gekocht bij Elke. Het is exclusief bij haar te koop en verkrijgbaar in verschillende leuke, frisse kleurtjes. Bij elke kleur vind je ook de effen versie erbij en dat is natuurlijk ideaal om te combineren. Als basiskaart koos ik kraftpapier, daarop de effen versie en dan het mooie design-papier. Het sentimentje stempelde ik op vellum en matte ik terug op kraftpapier. Een touwtje en een pareltje maken het geheel af. Op die manier had ik er snel een leuke kaart bij die niet lang in mijn voorraaddoos heeft gezeten!
Liefs
Christine

maandag 25 augustus 2014

Op donker papier stempelen

 Hallo iedereen! Dit kaartje maakte ik voor de verjaardag van Elke. Ik heb gestempeld op donker papier, ik vind het zelf zo'n mooi effect geven en het was alweer een tijdje geleden dat ik dit nog eens deed. De achtergrondtekst is met witte inkt gestempeld. De bloem stempelde ik met zwarte Versafine en kleurde ik in met de Derwentpotloden.
Ook op de envelop heb ik gestempeld. Het geheel moet tenslotte toch wat samen passen he!
Liefs
Christine

donderdag 21 augustus 2014

Vintage op mijn manier!

Dag bloggertjes! Er werd me gevraagd om een kaartje te maken voor een gouden huwelijksjubileum met een oude foto van een verliefd paartje erop. Velen onder jullie weten dat de vintagekaarten niet helemaal mijn ding zijn om te maken. Ik vind het wel mooi maar ik vind dat ik daar niet zo goed in ben. Ook mijn knutselspullen zijn hier niet zo geschikt voor want voor dit soort kaarten heb je wat meer franjes nodig dan voor de strakkere kaarten die ik maak. Even uit mijn comfortzone dus en dit is ze geworden. Een prentje van internet op fotopapier afgedrukt en een beetje ouder gemaakt met Distress-inkt (vintage photo). Het mooie design-papier leende zich hier ook goed voor en komt op die manier ook eens uit de kast. Een goudkleurige strik en bijpassende bloemetjes gezocht én gevonden! Het sentimentje is geen stempel maar zelf voor gezorgd met mijn pc-tje. Ondertussen zijn er een paar mensen die de kaart zagen (of een foto ervan) en wat raad je? Ik moet er nog een paar maken! Blijkbaar zijn er heel wat huwelijkverjaardagen en valt dit wel in de smaak. Dus jullie hebben er nog van deze tegoed!
Ik maakte ze op vraag van een collega en daar werd ze goed bevonden. Zij tevreden dus ik ook tevreden.
Liefs
Christine

dinsdag 19 augustus 2014

Less is More : Animal

Hallo! Deze namiddag dit kaartje nog gemaakt voor de challenge van Less is More. Deze week is het thema ANIMAL. Meteen de perfecte gelegenheid om mijn paardjes nog eens te stempelen. Ik stempelde met Memento-inkt (esspresso-truffle). Ik heb het afdrukje eens niet ingekleurd, vond het eigenlijk wel eens leuk zo ook. Aan de voorzijde van de kaart gebruikte ik een deel van een achtergrondstempel die ik afdrukte met Versamark en embosste met clear embossingpoeder.
Hier zie je het modelletje wat beter. Het touwtje is gewoon een decoratiefje waar ik ook nog een bedeltje aan vast maakte.
Aan de binnenzijde nog eens de achtergrondstempel gedeeltelijk gebruikt (Distress-inkt, kleur : old paper) en daarboven het sentimentje gezet.
Liefs
Christine

zondag 17 augustus 2014

Op aanvraag voor een 50ste verjaardag!

Dag bloggertjes! Dit kaartje heb ik gemaakt op vraag van een collega. Haar schoonzus wordt 50jaar en ze wou een mooie, persoonlijke kaart met foto's van de jarige. Ik maakte een vierluik waar ik telkens een foto op verwerkte.
Het getal 50 mocht er uitspringen dus deze heb ik bewerkt met 3 tinten alcoholinkt. Voor de achtergrond gebruikte ik een stencil van Penny Black. Hiervoor sponste ik met twee tinten Memento-inkt.
Als je de foto vergroot, zie je dat ik op de achtergrond ook wat Stickles deed. Want voor deze gelegenheid mochten er wat meer toeters en bellen bij. Op ieder deel stempelde ik ook een sentimentje. Ieder luik is 15cm op 15cm. Een behoorlijke kaart dus!
Ook op de envelop nog eens de stencil gebruikt. Ik hoop dat mijn collega er tevreden over is dan kan ik zeggen dat mijn missie is geslaagd!
Veel liefs
Christine

vrijdag 15 augustus 2014

Voor mijn jarige maatje!

Dag iedereen! Vandaag deden Magali en ik een marktje. Zij probeerde haar juweeltjes te verkopen en ik mijn kaartjes. Door het slechte weer was er niet zoveel volk als normaal. Maar diegenen die er waren, wisten onze spulletjes wel te waarderen. We gingen allebei tevreden naar huis! Voor mij was het echt wel een succes want mijn voorraad  kaarten is echt wel héél goed geslonken.
Deze kaart is op haar bestemming toegekomen dus ik kan ze laten zien in blogland! Ze ging richting Antwerpen want mijn knutselmaatje, Mimi, is jarig vandaag. En als er iemand is die een mooie kaart verdient dan is zij het wel!! Zelfde principe van mijn vorige kaart maar met een luikje meer. De bloem is een deel van een stempel van Penny Black en is afgedrukt met stempelstiften. Alle materialen vind je bij Elke.
Dit weekend nog een paar kaartjes te maken op bestelling en dan mijn voorraaddoos weer bijvullen, zo weet ik weer wat te doen!
Liefs
Christine

maandag 11 augustus 2014

Elke dag heeft wel iets...

Hallo! Er vroeg mij iemand een verjaardagskaartje met een bloem en dit maakte ik er daarnet van. Het modelletje is uit het vorige atelier van Elke. De roos is een deel van een stempel van Penny Black. Ik kocht hem een hele tijd terug al maar ik gebruik hem eigenlijk véél te weinig. Ik kleurde hem in met de stempelstiften en drukte dan af op aquarelpapier. Het sentimentje is er ook ééntje uit de mooie reeks tekststempels die je kan vinden bij Elke. De bolletjes die je ziet aan de rechterzijde zijn gestempeld met Versamark. Veel tijd om te freubelen heb ik niet want we passen op ons kleindochtertje Nimke. Wij zijn nog in verlof maar zoon en schoondochter moeten werken en de kinderopvang is ook met verlof. Dus vanzelfsprekend offeren wij ons graag  op om onze kleine schat eens in de watten te leggen!
Liefs
Christine

zaterdag 9 augustus 2014

Less is More "Foliage"

Hallo iedereen! Deze namiddag een kaartje gemaakt voor de nieuwe challenge van Less is More. Deze week is de uitdaging om een one-layer kaart te maken met als thema "FOLIAGE". Ik heb de stempels van Penny Black gebruikt, uit de set "tweet-tweet". Ik heb met twee tinten groen de blaadjes gestempeld en het sentiment is met donkergroene Versafine gedaan. Als extraatje heb ik toch een paar kleefpareltjes toegevoegd.
Liefs
Christine

maandag 4 augustus 2014

In 't wit

Dag bloggertjes! Ik heb eens een embossingfolder boven water gehaald, één van mijn eerste die ik kocht toen ik met deze hobby begon. Eigenlijk gebruik ik ze te weinig vandaar dat ik bij deze kaart eens lekker uit de bol ging met mijn embossingfoldertje!! Meer dan een mooie tekststempel (Elke verschooten) en een klein bloemetje heb ik er dan ook niet bijgedaan.
Liefs
Christine