dinsdag 29 april 2014

Een vervolg met de lieve- heersbeestjes

Hallo! Ik heb nog een vervolg gemaakt op mijn vorige post. Terwijl ik toch die schattige lieve-heersbeestjes op mijn bureau had liggen, kwam dit ideetje spontaan op. De muur is geembost en met Distress-inkt hier en daar een licht kleurtje gegeven.  De klimop tweemaal uitgestanst en met een splitpennetje vast gemaakt. Dan mijn beestjes opgekleefd en het sentimentje. Eenvoudig maar leuk!!
Liefs
Christine

zondag 27 april 2014

Less is More met een sketch

 Dag freubelaars! Een nieuw weekend dus een nieuwe challenge bij Less is More. Deze keer wordt er met deze sketch gewerkt.
En dit maakte ik ervan! Het was al zo lang geleden dat ik de lieve-heersbeestjes eens gebruikte en toen ik de sketch zag vond ik dit er wel ideaal voor. Twee blaadjes uitgestanst en daar een beestje opgekleefd. In de cirkel deed ik een geembost stukje. Het rode randje zorgt voor wat extra kleur.
Natuurlijk weet ik graag jullie mening!
Liefs
Christine

zaterdag 26 april 2014

Een rijtje muisjes

Dag iedereen! Nog een communiekaartje gemaakt vandaag en dit keer met de schattige muisjes van Penny Black. Ik kleurde ze in met de copics en achteraf met de Mini-Mister nog wat gele spettertjes aangebracht. Ook het sentimentje gaf ik dezelfde gele vlekjes. Voor het lintje maakte ik een inkeping met de Instant Setter. Zo heb je weer eens wat variatie. Nog een bloemetje uit mijn voorraad en klaar!!
Liefs
Christine

donderdag 24 april 2014

Communiekaartje

Dag bloggertjes! Ik ervaar dat heel wat mensen een duidelijk onderscheid maken in de communiekaartjes. Het moet ofwel typisch meisjesstuff zijn ofwel een duidelijke jongenskaart. Een duidelijk sentimentje voor de communie lijken ze ook zeer op prijs te stellen. Daarom dat ik deze stempel eens gebruikte, lijkt me toch meer voor een jongen hé! Ik kleurde het in met een mengeling van Copics en Flexmarkers. Achteraf nog wat Derwentpotlood gebruikt. Een tekststempel voor een communie heb ik niet, dus maar ééntje gemaakt met de computer op wit cardstock en daar dan een kleurtjes aan gegeven met wat Distress-inkt.
Liefs
Christine

dinsdag 22 april 2014

Makes me smile

Hallo! "Makes me smile" is het motto bij Less is More deze week. Dit beertje moet toch wel bij iedereen een glimlach toveren, denk ik. Het is er ééntje van Penny Black en ik heb het al een tijdje tussen mijn stempels zitten. Het is ingekleurd met de Copics en met de Derwentpotloden. Als je klaar bent met de copics kan je met de potloden de kleuren nog ietsje intenser maken en nog wat meer schaduw brengen. Ik vind het wel leuk en natuurlijk weet ik graag wat jullie ervan vinden!
Liefs
Christine

maandag 21 april 2014

Op donker papier stempelen!

Dag bloggertjes! Hopelijk had iedereen een fijn paasweekend, bij ons was het tamelijk druk maar gezellig. We hadden vandaag Nederlanders op bezoek en ik maakte eten voor 11 personen. Maar alles is heel goed gegaan en iedereen vertrok tevreden en met een volle maag richting noorden. Ja inderdaad er waren 2 mensen bij uit het hoge Friesland, dus die hadden nog wel een ritje voor de boeg!
Nu even over het kaartje. Ik stempelde op blauwe cardstock maar stempelen op donkere kleuren is niet altijd zo evident. Ik beinkte mijn stempel met Distress Markers. Eerst neem je de kleur "picket fence", die maakt je stempel wit maar dat is volkomen normaal want dit is de basislaag. Dan neem je de gewenste kleuren en beink je de stempel nogmaals bovenop de "picket fence". Nu afdrukken maar en je zal zien dat je een verbluffend resultaat krijgt. Deze techniek zat eens in een workshop bij Elke en ik maakte er al dikwijls eens gebruik van. Hieronder nog een close-upje, je ziet er het wit doorkomen en dat is juist het mooie eraan op het donkere papier.
 
Ook wil ik mijn nieuwe volgers welkom heten, hopelijk kunnen we elkaar een beetje inspireren!
Liefs
Christine

vrijdag 18 april 2014

Geluk

 Hallo allemaal! Een kaartje dat ik een aantal weken terug al maakte maar dat intussen al verkocht is. De hartjes zijn de negatiefjes van mijn stansjes die ik sponste met Memento-inkt. Op de hartjes een beetje Glossy Accents gedaan om te doen blinken. De tekst is gestempeld op vellum en dan geembost.
En dit is hoe ons Nimke nu. Ondertussen bijna 3 maand en een wolk van een baby. Een lieve, hartveroverende meid waar oma en opa niet aan kunnen weerstaan!!!
Liefs
Christine

dinsdag 15 april 2014

Bloemen met een randje!

 Dag creatievelingen! Nog ééntje met de mooie stempel van Penny Black. Gestempeld met zwarte Versafine en geembost met clear. Dan ingekleurd met de Derwent potloden. Ik ging rond de afdruk met een lichtgrijs Derwentpotlood en vervaagde de lijn dan met terpentine. Het sentimentje is van de nieuwste van bij Elke.
Hier een close-upje zodat jullie de omranding wat beter kunnen zien. Op de bloemen deed ik nog een extraatje met een wit stiftje en een wit kleefpareltje.
Liefs
Christine

zondag 13 april 2014

Shadow stamping

Dag bloggertjes! Vandaag dit kaartje gemaakt voor de challenge van Less is More. Een one layerkaart met shadow stamping. One layer vind ik echt wel heel CAS, misschien ook wel een beetje te CAS voor mij. Maar op deze kaart valt het eigenlijk niet op vind ik. Ik heb aan de zijkant en onderaan telkens 2cm afgemeten en dit gemaskert met een Post-it. Met een stencil maakte ik de achtergrond ( 3 tinten Distress-inkt), daarop gestempeld en dan zonder te beinkten nog eens een paar millimeter verder gestempeld om de schaduw te bekomen. De afdruk is gestempeld met 3 tinten van mijn stempelstiften. Ik ben er wel tevreden over, nu nog weten wat jullie ervan vinden!
Liefs
Christine

vrijdag 11 april 2014

Bloemen van Indigo Blu

Hallo! Dit is één van de stempels die ik kocht op het Art Specially Event. Het is er ééntje van Indigo Blu. Deze stempels zijn van Engelse makelij en zijn heel fijn van tekening. Ik gebruikte Versafine-inkt, volgens mij nog altijd de beste inkt voor fijne stempels. De bloemen kleurde ik in met de Derwentpotloden. Op de hartjes van de bloemen een beetje Stickles gedaan. Daarna met een stencil nog wat afgewerkt. Dit is een beetje buiten mijn comfortzone want de stempel is behoorlijk groot en een beetje druk. Ik zal hem ook nog wel eens op een andere manier gebruiken want ik heb nog ideetjes met deze!!
Liefs
Christine

donderdag 10 april 2014

Turqouise voor Less is More

Dag iedereen! Het motto bij Less is More deze week is "A Touch Of Turqouise". Daarnet nog gauw een kaartje gemaakt in de gevraagde kleur. De stempel is van Penny Black en ik kleurde hem in met de Distressmarkers. Aan de linkerzijde nog een vleugje kleur gespoten met de Mini Mister. Hopelijk valt het in de smaak!
Liefs
Christine

zondag 6 april 2014

Met alcoholinkt

Dag blogmaatjes! Ik heb nog eens die prachtige roos van Art Journey uit de kast gehaald. De achtergrond maakte ik met drie kleuren alcoholinkt. Blending solution had ik niet maar met ontsmettingsalkohol krijg je hetzelfde resultaat. Gemat op blauw en ook een blauw lintje en kleefpareltjes erbij gedaan.
Gisteren in Nijkerk wat nieuwe spullen gekocht en hopelijk kan ik er gauw eens mee aan de slag want mijn handen jeuken maar de eerstkomende dagen zal er weinig tijd voor zijn. Waarschijnlijk eind deze week zal ik wel wat knutseltijd hebben en kan ik jullie mijn nieuwigheidjes laten zien!
Liefs
Christine

donderdag 3 april 2014

Mannenkaart

Hallo iedereen! Een mannenkaart deze keer! Ik vond wat inspiratie voor deze kaart op Pinterest. De afdrukjes heb ik allemaal geembost en gemat op donkerblauw cardstock. Een eenvoudig sentimentje past hier wel bij vind ik.
Liefs
Christine

dinsdag 1 april 2014

We fietsen er op los!

Dag bloggertjes! Hier ben ik weer met mijn fiets! ;-) Deze keer in zwart-wit met een een toetsje van rood. De fiets heb ik gestempeld met zwarte Versafine en geembost met clear. De bloemetjes zijn met een rode copicmarker ingekleurd. Een zwart organzalintje met een ander lintje er nog bovenop. Ik kon het niet laten daar ook een klein roosje op te doen! De stenen heb ik een tintje gegeven met 2 tinten grijs(Derwentpotloden). Rechts gebruikte ik nog eens mijn kleine tekstjes als sentimentje.
Alle materialen vind je bij Elke.
Veel liefs
Christine